Információs weblapok elkészítéséhez ma már nem szükséges egyedi fejlesztéseket eszközölni. A piacon léteznek megbízható kipróbált, szinte minden igényt kielégítő megoldások. Ezek között jelentős szereppel bírnak az ingyenesen elérhető alkalmazások is. Ezeknek előnye, hogy a működésük bárki számára könnyen megismerhető, így a biztonsági hibák hamar kiderülnek és így javíhatók.

Az ilyen rendszerekkel készített weblapok külső megjelenítése könnyen változtatható, rugalmasan cserélhető. Sok hasznos funkció előre le van programozva, sok mást pedig olcsón meg lehet vásárolni.

Ezzel a technológiával viszonyag gyorsan fel lehet állítani egy weblapot. A feladat leegyszerűsödik telepítésre, konfigurálásra és a grafikai terv elékészítésére és leprogramozására. Ez utóbbi két tevékenység a leginkább időigényes.

Ezután már a kedves megrendelőre vár a feladat, hogy a weblapot feltöltse tartalommal. Ehhez már nincs szükség semmilyen különös web-es ismeretre. A weblap szerkesztése egy word-höz hasonló felületen történik.

Egy szokásos weblapon cikkeket, leírásokat lehet közzé tenni (ilyen pl. ez az írás is), kapcsolatteremtésre van lehetőség, külső weblapokra helyezhetünk el linkeket, fórumot nyithatunk, ahol a vásárlók érdeklődők kommunikálhatnak egymással és a megrendelő alkalmazottaival is. Akár egywebáruház nyitására is lehetőség nyílik.

A weboldalhoz egyedi programrészeket is kapcsolhatunk, így integrálhatjuk az Önök bármely rendszeréhez. Lehet ez raktár rendszer, SMS küldő eszköz, vagy webkamera.